SOCIETAT
Societat 05/08/2011

Dues persones ofegades en un mes a la mateixa platja de Coma-ruga

L'Ajuntament no sap com fer-s'ho per evitar que la gent es banyi a la zona del port esportiu, tot i el cartell que ho prohibeix. Els corrents arrosseguen els banyistes cap a l'interior

Redacció
1 min

BarcelonaL'Ajuntament del Vendrell estudia aplicar mesures extraordinàries per evitar que la gent es banyi en una zona prohibida de la platja de Coma-ruga, situada a banda i banda del port. En un mes ja han mort dues persones i la Creu Roja hi ha hagut de fer 14 rescats. Es tracta d'una zona reservada a l'atracament d'embarcacions, amb un cartell de prohibit banyar-se ben visible.

Una noia de 15 anys va morir aquest dijous a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona després de ser rescatada de l'aigua inconscient dimarts passat, quan es banyava amb un grup de quatre persones al port esportiu. Segons la Creu Roja, els joves van entrar a l'aigua, tot i el cartell de prohibició i la bandera vermella pel mal estat de l'aigua. En el rescat del grup van participar almenys cinc socorristes i tres llanxes que van poder treure'ls tots de l'aigua. La víctima, però, va ser arrossegada pel corrent fins una zona de roques, on la van trobar inconscient i amb parada càrdio-respiratòria.

El 14 juliol va morir un altre jove, de 28 anys. S'estava banyant amb una altra persona a la bocana de Llevant quan es van trobar que no podien tornar pel corrent de l'aigua. El cos del jove va aparèixer més tard davant del port.

stats