Ciència
Societat 19/07/2011

Els millors vídeos creatius i urbans sobre ciència

Un concurs online organitzat per un blog de divulgació científica ha triat els millors vídeos sobre ciència relacionats amb les ciutats dels seus autors

Redacció
1 min

BarcelonaScience of the city és un concurs per internet que premia els vídeos més enginyosos, originals i entenedors que parlin de ciència en el context d'una ciutat. Aquesta competició, organitzada pel blog La mandarina de Newton i amb la col·laboració de The Tech Virtual –projecte del The Tech Museum a San José, Califòrnia– i de l'Arts Santa Mònica, a Barcelona. Hi han participat ciutadans de Barcelona i Nova York, entre altres ciutats.

Després de tres mesos en què el web ha rebut 9.000 visites i 1.000 persones han votat el seu vídeo preferit –una de les categories és un premi que atorga el públic–, els guanyadors han estat anunciats. Hi ha tres categories: troballa, experiment i pregunta, i totes han de tenir relació amb l'urbs; i hi ha dos idiomes: anglès i castellà.

El millor vídeo és It’s why you don’t tip over and break your neck (És per això que no bolques i et trenques el coll), fet per youraentbenjamin, que explica per què les lleis de la física fan que les bicicletes es mantinguin dretes. Serà premiat amb 600 dòlars, mentre que la resta ho seran amb entre 150 i 300. El més votat pel públic ha estat La Luna en Montjuïc, de Rubén Permuy i Inés Navarro, sobre l'observació de l'eclipsi de Lluna de mitjans de juny des de la muntanya barcelonina.

Podeu veure els guanyadors de cada categoria aquí. Els vídeos seleccionats seran exposats a l'Arts Santa Mònica.

stats