SOCIETAT
Societat 14/12/2011

La jutge condemna el 'Robin Hood dels bancs' a tornar els 24.000 euros al BBVA

La jutge considera que la informació que proporcionava el banc "és clara i no ofereix possibilitat d'error en el client" i conté les condicions bàsiques del producte publicitat

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl jutjat de primera instància número 7 de Vilanova i la Geltrú ha desestimat la demanda de l'anomenat Robin Hood dels bancs, Enric Duran, i l'ha condemnat a pagar els 24.629 euros que deu al BBVA.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Duran, que va demanar crèdits als bancs per un valor total de 492.000 euros i va repartir els diners entre entitats socials, es va presentar per primer cop a un dels judicis civils que té oberts per estafa per demanar la nul·litat d'un contracte que va realitzar amb el BBVA, pel qual l’entitat li demana 24.819 euros. Al judici, l'activista va explicar que va contractar un producte, la targeta Tres Meses Sin, que li permetia extreure un màxim de 600 euros un cop al mes. La seva sorpresa va venir quan, entre el maig i el juny del 2008, l’entitat li va permetre treure entre 1.200 i 1.500 euros diaris sense informar-lo de l’endeutament. “Entenia que seria el banc el que es posaria en contacte amb mi”, va explicar.

La jutge, però, considera que la informació que proporcionava el banc "és clara i no ofereix possibilitat d'error en el client" i conté les condicions bàsiques del producte publicitat. "El banc anticipa un crèdit per atendre les despeses extraordinàries ajornant la devolució en tres mensualitats sense interessos", diu la sentència.

stats