SOCIETAT
Societat 28/07/2011

Els condemnats del cas Hisenda pagaran indemnitzacions per valor d'uns 75 milions d'euros

La sentència de la trama de corrupció d'Hisenda destapada en la dècada dels 90 obliga els condemnats a indemnitzar Hisenda amb un total d'11.752 milions de pessetes, la moneda oficial quan es van produir les irregularitats

Efe
2 min

BarcelonaEls condemnats avui en la trama de corrupció d'Hisenda destapada en la dècada dels 90 hauran d'indemnitzar Hisenda amb un total d'11.752 milions de pessetes, l'equivalent a uns 75 milions d'euros. A més de les multes multimilionàries que inclouen les condemnes, la sentència recull les quantitats que van ser defraudades per les diferents societats i empreses que van ser inspeccionades. Unes sumes astronòmiques que la sentència recull en pessetes, que era la moneda oficial a l'Estat quan van tenir lloc els fets, entre finals de la dècada dels vuitanta i principis dels noranta. Les indemnitzacions a Hisenda s'hauran de pagar en una part per les empreses que es van beneficiar de les inspeccions com a responsables civils subsidiàries.



La resolució condemna l'antic inspector en cap d'Hisenda José María Huguet, l'inspector Manuel Abella i l'assessor fiscal Juan José Folchi a indemnitzar de manera conjunta amb un total de 1490 milions de pessetes, gairebé 15 milions d'euros, per la peça corresponent al grup Torras. Respecte a les inspeccions de Beaming la indemnització a Hisenda és de 670 milions de pessetes, uns 4 milions d'euros, mentre que la indemnització provinent de les irregularitats de Pinyer serà de 400 milions de pessetes, uns 2,4 milions d'euros. Les factures emeses per Societats de Figueras van defraudar 1.066 milions de pessetes, uns 6 milions d'euros, que hauran de ser indemnitzats de manera conjunta per José María Huguet i Juan José Folchi.



En relació amb la peça de les empreses del Grup Núñez y Navarro, el tribunal condemna el constructor i expresident del FC Barcelona, José Luis Núñez Clemente i el seu fill, i l'inspector Manuel Abella i Salvador Sánchez a pagar conjuntament 1.500 milions de pessetes, uns 9 milions d'euros, import de les quotes que com a conseqüència de les inspeccions tributàries realitzades per Abella van deixar de ser ingressades a Hisenda. En la peça del Grup Ibusa, el tribunal ha condemnat l'empresari i expolític Eduard Bueno, Francisco Colomar i Manuel Abella a indemnitzar Hisenda amb 563 milions de pessetes, 3,4 milions d'euros.



Per últim, en el cas de les inspeccions indegudes a les empreses del Grup Kepro, es condemna l'exinspector Alvaro Pernas i Juan Antonio Sánchez Carrete a indemnitzar Hisenda amb quantitats que haurà de dictar un perit d'Hisenda, que haurà d'avaluar la diferència entre les quantitats que conforme a la legalitat vigent es van haver de declarar i les efectivament declarades. L'exinspector d'Hisenda Alvaro Pernas també ha estat condemnat a indemnitzar a Hisenda amb 622 milions de pessetes, 3,75 milions d'euros, pel perjudici causat per la seva insolvència.

stats