Societat 08/05/2012

El cotxe sense conductor de Google ja és legal a Nevada, i Volkswagen imagina el vehicle volador

Les autoritats concedeixen matrícules de prova al Google Car. La marca alemanya presenta el vídeo d'un concepte aerolliscador

Ara
1 min

BarcelonaEl primer cotxe sense conductor de Google disposa des d'avui d'una matrícula que l'autoritza a fer recorreguts en proves a l'estat de Nevada, als EUA. Les autoritats van aprovar fa dos mesos les regulacions i ja han concedit la primera llicència, tal com publiquen diversos mitjans nord-americans, com Abc News.

La matriculació vol dir que Google podrà ara recórrer amb total llibertat els carrers de Nevada, l'estat que acull la ciutat de Las Vegas, amb una placa especial, amb un símbol d'infinit.

Altres fabricants treballen, a més, en diverses innovacions en la mateixa línia. Així, Audi i BMW tenen prototips similars i General Motors considera que aquesta tecnologia, més enfocada a ajudar el conductor quan es distregui, estarà estesa el 2020.

Vehicles aerolliscadors

Volkswagen, per la seva banda, ha mostrat un concepte de cotxe aerolliscador resultat d'un concurs d'idees obert al públic a la Xina. El concepte de vehicle (que es pot veure al vídeo) fa servir levitació electromagnètica, segons informa el 'Huffington Post', i compta amb sensors de distància per evitar col·lisions amb els altres cotxes.

stats