Trànsit
Societat 26/03/2011

Els conductors novells podran circular a més de 80km/h a partir d'avui

S'acaba així una limitació que s'havia imposat l'any 1974. Hauran de seguir portant la placa verda amb la L com a distintiu

Agències
1 min

MadridEls conductors que tenen menys d'un any d'antiguitat del permís de conduir podran circular a més de 80 km/h a partir d'avui, tot i que seguiran portant la placa verda amb la L de forma obligatòria durant un anys. S'acaba així la limitació de velocitat per als conductors novells que es va introduir a l'Estat l'any 1974. A partir d'avui podran anar a la velocitat de permeti la via, com tots els altres conductors. El ministeri de Presidència considera que la norma ha quedat obsoleta perquè des de llavors la qualitat dels vehicles i l'estat de la xarxa viària ha millorat molt.

Valoració positiva de la mesura

L'organització Automobilistes Europeus Associats (AEA) ha valorat molt positivament aquesta mesura però exigeix una millora en el procés d'aprenentatge en la conducció. Sobretot demanen que s'obligui als aspirants a enfrontar-se a condicions reals de trànsit abans d'obtenir el permís de conduir. "El problema de la sinistralitat dels conductors novells no es combat posant restriccions i límits sinó millorant el seu procés de formació", han dit des de l'AEA.

Segons les estadístiques de sinistralitat de 2009, que són les últimes disponibles, s'observa que la taxa d'accidents de trànsit en què estan involucrats els conductors novells es duplica a partir del segon any de carnet i es torna a reduir quan l'antiguitat del permís supera els tres anys. Segons l'AEA, aquests conductors "creuen haver après tots els secrets de la conducció amb només una experiència d'un any", tal i com queda reflectit en les xifres.

stats