CONSUM
Societat 05/01/2012

Els comerciants asseguren que "han punxat" per Nadal i vaticinen que un 8% de botigues tancaran

La Confederació Catalana de Comerç diu que els consumidors s'hi miren més la butxaca i que les vendes no han revifat fins aquests últimes dies

Ara
1 min
Les compres d'última hora, la salvació de la Fira de Reis

BarcelonaEl secretari general de la Confederació Catalana de Comerç, Miquel Àngel Fraile, ha assegurat aquest dijous que la campanya de Nadal ha estat fluixa i que les vendes no han crescut fins aquests últims dies, amb vista al dia de Reis. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Fraile ha assegurat que "és possible" que a causa d'aquesta caiguda del consum un 8% de comerços hagin de tancar després de les festes de Nadal.

Fraile ho atribueix a l'impacte de les males notícies econòmiques dels últims mesos: "La gent sembla que s'està concentrant en aquesta despesa, que pensen que és imprescindible. Els nens no patiran, tindran les seves joguines. Però els quinze últims dies de desembre... hem punxat. Aquesta és la realitat. Els diversos missatges que van sorgir respecte a les pagues dels funcionaris, l'IRPF..."

En canvi, els comerciants preveuen una bona campanya de rebaixes. Hi haurà descomptes, segons Fraile, d'entre el 40% i el 50% des del primer dia.

stats