CONSUM
Societat 02/03/2011

Retiren del mercat un lot de llet infantil per possibles alteracions

El ministeri de Sanitat diu que podria haver causat un brot de salmonel·losi, tot i que no està provat. L'empresa ha retitat tot el lot defectuòs

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaLaboratoris Ordesa ha retirat del mercat tot un lot de llet infantil Blemil Plus Forte 1 de 800 mil·ligrams que tenia una alteració per falta d'estanquitat dels envasos. El ministeri de Sanitat ha alertat que s'ha produït un brot de salmonel·losi en lactants causada "probablement" pel consum d'aquesta llet infantil i ha explicat que l'empresa va decidir retirar el producte de forma voluntària i preventiva el passat 4 de febrer. Ordesa ha dit que això forma part del seu "estricte" protocol d'actuació, que es posa en marxa davant de qualsevol possibilitat d'alteració en la qualitat dels seus productes.

Els laboratoris han destacat que han actuat per "precaució" i han assegurat que en aquest moment ja no queden pots d'aquest producte al mercat i que la possibilitat que algun nen en pugui consumir és "pràcticament nul·la". A més, han explicat que totes les anàlisis que han realitzat fins al moment han donat resultats negatius sobre la presència d'agents patògens. El ministeri de Sanitat també ha reconegut que "no hi ha confirmació analítica de la presència de salmonel·losi en els envasos de llet retirats".

L'associació de consumidors Facua, per la seva banda, ha criticat aquesta matí l'actuació d'Ordesa per haver tardat un mes en fer pública la retirada del lot. "És una greu irresposabilitat", han dit els portaveus de l'associació, perquè "durant tot aquest temps les famílies que havien adquirit aquest producte abans de la seva retirada han seguit alimentant els seus nadons amb ell". El ministeri de Sanitat ha recomanat que si alguna família té encara algun envàs de Blemil del lot 236 amb data de caducitat el 08.2012 no el consumeixi i el torni al lloc on el va comprar.

stats