Societat 22/11/2011

Un mort pel consum d'un bolet molt tòxic que aflora als parcs catalans

El consum d'aquest fong, anomenat 'Lepiota brunneoincarnata' i que prolifera en parcs urbans, ha provocat quatre intoxicats més

Ara
1 min

BarcelonaLa combinació de pluges i fred ha fet aflorar en grans quantitats Lepiota brunneoincarnata, una espècie de bolet molt tòxica, que ja s'ha s'ha cobrat una víctima mortal a Catalunya, segons ha informat TV3, i quatre persones més han estat intoxicades.

Aquest bolet, com alerta la biòloga experta en micologia Tania Jiménez ha sortit "en grans quantitats" després de les pluges de les últimes setmanes i està "farcint" boscos i muntanyes, especialment pinedes, de tot Catalunya. Un dels perills és que creix també en parcs urbans i és fàcil de confondre amb variants comestibles, especialment amb els fredolics o els apagallums, que també han sortit en grans quantitats després de les últimes pluges.

Els metges recomanen que en cas d'ingerir aquest bolet verinós i sentir malestar cal anar a un hospital al més aviat possible. Els primers símptomes poden ser vòmits o diarrees.

stats