Societat 16/11/2011

Les pluges continuen generant incidències a la xarxa viària catalana

Les inundacions i esllavissades tallen la circulació a Tordera, Tossa de Mar, Bescanó i Monistrol de Montserrat. Protecció Civil manté el pla Inuncat en fase d'alerta

Ara
2 min

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit (STC) ha informat que aquest matí de dimecres, i com a conseqüència de les fortes pluges de dimarts, està restringida la circulació per la carretera GI-600 a Tordera, a causa de les inundacions. També es fa pas alternatiu a la GI-681 a Tossa de Mar, i a la N-141e a Bescanó, per esllavissades. L’accés de la C-58 a la C-55, a l’altura de Monistrol de Montserrat, també està tallat per despreniments.

Protecció Civil manté en alerta el pla Inuncat per inundacions a Catalunya, que es va activar dimarts per l'episodi de pluges intenses diurant tot el dia, i l’SCT demana que s’extremi la precaució en la conducció davant les condicions meteorològiques adverses.

Les pluges provoquen al voltant de 437 incidències

El telèfon d'emergències ha atès des de l’inici de l’episodi de pluges fins a les 07.00 hores d’avui un total de 437 trucades relacionades amb problemes causats per les precipitacions. Entre les incidències destaca el desbordament parcial del riu Fluvià a La Vall d’en Bas, sense causar afectacions. També diverses esllavissades i caiguda d’arbres a Blanes, Pobla de Claramunt, Poboleda, Lloret de Mar, Brunyola, Viladecavalls i d’altres, en cap cas de rellevància.

La demarcació de Girona ha sigut una de les més afectades per les fortes precipitacions, i Bombers de la Generalitat ha rebut 22 avisos de servei fins a les 7.00 hores d'aquest matí de dimecres, la majoria dels quals per neteja de vies, petites esllavissades i caiguda d’arbres. A llarg d'ahir, els bombers van rebre 163 avisos, especialment a les zones de Tarragona, Barcelona (nord) i Girona.

Protecció civil demana extremar les precaucions en els desplaçaments, mantenir nets els embornals i desguassos i vigilar que no s’acumuli aigua als terrats.

stats