COPAGAMENT FARMACÈUTIC
Societat 20/04/2012

"No hi ha dret, jo vaig molt justa"

El copagament en funció de la renda no afectarà només els pensionistes amb rendes més altes, sinó també moltes persones grans que tenen problemes per arribar a final de mes. Maria Riu, de 88 anys, és un exemple d'aquesta situació

Auri Garcia Morera
1 min
JUBILADA AFECTADA  Maria Riu, de 88 anys, rep una pensió de 700 euros, però 620 són per al lloguer. El seu consum de medicaments no és baix: 12 pastilles al dia.

BarcelonaUn cop informada dels detalls del nou copagament, Maria Riu mostrava la seva indignació: "No hi ha dret, jo vaig molt justa de diners, no me'n sobren pas".

Rep una pensió de 700 euros al mes i uns 620 són per al lloguer del pis. "I després tinc altres coses per pagar!", exclama. Fa poc va demanar un ajut econòmic als serveis socials que li va ser denegat. El que sí que ha aconseguit, explica, és que li portin menjar a casa. "Això sí, només de dilluns a divendres, el cap de setmana es veu que no he de menjar", lamenta, i afegeix que ha d'anar guardant menjar dia a dia per tenir-ne per al dissabte i el diumenge.

La Maria és vídua i viu tota sola, i la seva economia domèstica és molt ajustada.

Pots llegir l'article complet a l'Ara Premium.

stats