Societat 19/01/2012

Els cops de cap poden perjudicar el cervell

Els científics alerten que jugadors de futbol, d'hoquei i de futbol americà pateixen lesions cerebrals pels impactes al cap que reben durant el joc. Poden provocar pèrdua de memòria, d'atenció i d'informació visual. Un estudi demostra que el cap pot suportar 1.100 impactes l'any

Ara
1 min
DISPUTAT  Pau Cendrós i Benzema lluiten per una pilota. El lateral dret del Mallorca va fer un partit molt complet aturant Ronaldo.

BarcelonaEls científics cada cop estan més preocupats per les lesions cerebrals que pateixen jugadors d'hoquei i de futbol americà a causa dels impactes al cap que reben durant el joc. Un estudi sobre el cervell, realitzat per investigadors de l'Escola Superior de Medicina Albert Einstein de Nova York, ha aixecat una preocupació semblant també entre els entusiastes del futbol.

L'estudi, realitzat a 34 adults que han jugat a futbol des de petits, indica que els jugadors que van rebre l'impacte de la pilota més de 1.100 vegades durant els 12 mesos precedents mostraven una pèrdua significativa de substància blanca a les parts del cervell que tenen a veure amb la memòria, l'atenció i el processament d'informació visual.

Podeu llegir l'article complet de Gretchen Reynolds a l'ARA Premium.

stats