Publicitat
Publicitat

CIÈNCIA

Les emissions de CO2 provoquen que les aigües marines siguin cada cop més àcides

Les ostres, els coralls i els mol·luscos perillen pels canvis químics de les aigües marines

A causa de la contaminació, les aigües marines seran molt més àcides a finals de segle, cosa que pot provocar una extinció de mol·luscos i coralls. Ho indica un estudi en què han participat investigadors catalans


A finals d'aquest segle les ostres podrien arribar a ser un aliment encara més exclusiu perquè escassejaran. Fins i tot els mol·luscos menys cotitzats, com els musclos i les cloïsses, podrien minvar, en quantitat i qualitat. Així ho indiquen les anàlisis sobre els canvis en la química dels oceans realitzades per un equip internacional de científics que avui publica 'Science' .

Segons han pogut veure, el volum d'emissions de CO2 per l'activitat humana farà que les aigües marines siguin molt més àcides a finals de segle. En contacte amb l'aigua, el CO2 en modifica la química, és a dir, n'incrementa el pH i fa que disminueixi a la meitat la presència d'alguns elements que aquestes espècies necessiten per desenvolupar la closca i, per tant, sobreviure.

Ho podeu llegir a l'ARA PREMIUM.




Etiquetes

Més continguts de