SOCIETAT
Societat 05/03/2012

El passatger d'Olot que anava a bord del 'Costa Allegra' diu que s'ha fet "una muntanya d'un gra de sorra"

L'home assegura que el foc no va comportar risc per al passatge i que ja ha contractat un altre creuer per a la tardor

Acn
3 min
El 'Costa Allegra' arriba al port de Mahé, a les illes Seychelles

OlotEl passatger olotí que anava a bord del 'Costa Allegra' ha assegurat que, al seu parer, es va fer "una muntanya d'un gra de sorra" i que la "petita aventura" que va viure no hauria tingut repercussió si no hagués estat pel naufragi del 'Costa Concordia'.

A través d'un escrit que ha fet arribar als mitjans, l'home –que signa com a "un viatger agraït"– relata que l'incendi a la sala de màquines "mai va crear un risc" per al passatge i que, en tot moment, es va sentir molt ben atès tant pel capità com per la resta de la tripulació.

L'afectat, que té experiència en creuers, assegura que no cal treure de mare l'incident i ja avança que ha reservat un creuer amb la mateixa companyia per a aquesta tardor.

Tot i que molts passatgers van decidir agafar l'oferiment de Costa Cruceros i quedar-se quinze dies a les Seychelles, el veí d'Olot va optar per agafar les maletes i tornar a casa. L'home va aterrar divendres a la tarda a l'aeroport del Prat i aquest matí ha anat fins a l'agència de viatges Escalatour de Banyoles, on havia contractat el viatge.

Allà, el passatger ha lliurat un escrit, adreçat als mitjans de comunicació, on relata la seva experiència.

L'home, que sol fer viatges amb creuer, agraeix "l'interès" que ha despertat la seva "petita aventura a bord del 'Costa Allegra'", però també creu que, tot plegat, s'ha exagerat massa.

"Tinc la sensació que sense el naufragi del 'Costa Concordia' del mes de gener, la nostra petita història mai hauria tingut la cobertura que li va donar premsa de tot el món", reflexiona a l'escrit.

El passatger olotí recorda llavors l'incendi a la sala de màquines, que va deixar el vaixell sense electricitat ni aigua corrent, i va obligar un pesquer a remolcar-lo fins al port de Mahé, situat a l'arxipèlag de l'oceà Índic.

"El foc, extingit per l'equip professional de bombers del creuer, mai va suposar un risc per als passatgers ni la tripulació", explica l'olotí. L'home recorda que, "per sort, ningú va resultar ferit", i treu ferro al fet que, durant tres dies, haguessin de viure al 'Costa Allegra' sense electricitat.

"Va ser una experiència interessant, però jo, com a viatger experimentat, sé que aquestes coses passen", explica a la carta. L'olotí també aprofita l'escrit per donar les gràcies tant al capità del creuer, Nicolo Alba, com a la resta de la tripulació, perquè fins que no van arribar a les Seychelles, el personal "no van dormir en tres dies i van fer tots el possibles perquè els passatgers tinguéssim el mínim de problemes".

Pa, salami i formatge

La carta del passatger olotí, però, contrasta amb les declaracions que van fer altres viatgers que anaven al mateix creuer. A finals de la setmana passada, un dels afectats i veí de Granollers, Carles Oller, es va mostrar molt molest amb la companyia.

Aquest passatger va relatar que, d'ençà de l'incendi i fins que no van arribar a port, s'alimentaven a base de pa, salami i formatge, i havien de conviure amb molta calor i una "insuportable" pudor d'excrements. Oller va explicar que havien de fer les necessitats en bosses de plàstic –els lavabos no funcionaven– i que la companyia va demostrar "incompetència" en molts moments.

De totes maneres, el passatger olotí no fa cap esment a aquesta situació al llarg del seu escrit. Encara més, ell mateix assegura que aquesta tardor tornarà a viatjar amb Costa Cruceros. "Quan vaig arribar a l'aeroport de Roma, la cadena CBS TV em va preguntar si faria més creuers amb Costa", recull la carta. I la resposta del viatger, davant els periodistes, va ser: "És clar, ja en tinc un de reservat per a aquesta tardor".

stats