SOCIETAT
Societat 23/01/2012

El capità del 'Concordia' a Capitania: "Crec que els hem evacuat a tots"

Schettino diu que era una pràctica habitual apropar el vaixell a la costa per "saludar" i que la companyia naviliera ho sabia

Ara
1 min

BarcelonaEl capità del Costa Concordia, Francesco Schettino, assegura que la naviliera propietària del vaixell coneixia la pràctica d'apropar el buc a la costa per "saludar" i diu que l'empresa li donava suport com a sistema "publicitari".

És una de les declaracions que formen part de l'interrogatori al qual es va sotmetre el capità dimarts passat davant la jutge d'instrucció, segons han desvelat en les últimes hores els diaris Corriere della Sera, Il Messaggero i la Repubblica.

Schettino va manifestar que es tracta d'una maniobra que fan "a tot el món" i fins i tot va afirmar que la companyia, Costa Cruceros, les planificava amb motiu de les festes patronals de les localitats que visitaven a l'agost.

El capità va afegir que havia realitzat aquest tipus de maniobra, que consisteix en apropar-se a l'illa per "saludar" als seus habitants tocant la sirena, en altres ocasions, tant a Giglio com als voltants de l'illa de Capri, a la costa de Sorrento, al sud d'Itàlia. La maniobra en aquest cas es va fer per saludar la família d'un membre de la tripulació.

Ja s'han trobat 13 cossos dins el vaixell enfonsat. Els equips de rescat continuen buscant més víctimes.

En les últimes hores també s'ha fet pública una de les primeres converses que el capità va tenir amb l'autoritat portuària. Schettino va assegurar davant de Capitania que estava evacuant el vaixell i que només quedaven 200 o 300 persones a bord. "Bé, més o menys ho estem verificant però crec que els hem evacuat a tots".

stats