POLICIAL
Societat 26/01/2011

La crisi fa créixer les vocacions i redueix les places als Mossos d'Esquadra

El pla d'austeritat d'Artur Mas obliga la conselleria a reduir de 800 a 600 el nombre d'aspirants que acceptarà per a la pròxima promoció. Ja hi ha més de 20.000 joves interessats a entrar-hi registrats a la web d'Interior

Redacció
1 min

BarcelonaMés vocacions que mai menys places. És l'efecte de la crisi sobre el procés de selecció dels aspirants a ser agents dels Mossos d'Esquadra. Tot i que encara no s'han formalitzat la inscripció, ja hi ha més de 20.000 joves inscrits a la web d'Interior com a interessats en la convocatòria. I només hi haurà 600 places, perquè l'aplicació del pla d'austeritat d'Artur Mas ha obligat a reduir-ne 200 de les 800 previstes per a la promoció 2011-2012, que comença el curs a l'Escola de Policia a la tardor.

El departament ha ajornat la incorporació d'aquests 200 agents però assegura que es carregaran a les següents promocions, i recorda que el cos dels Mossos d'Esquadra és l'únic de la Generalitat que pot incorporar noves places i que, a més, manté la previsió de creixement a mig termini, informa l'Agència Catalana de Notícies.

La previsió de places per a la pròxima promoció ja ha canviat dues vegades. Inicialment havia de ser de 500, gairebé la meitat del que eren les promocions que es feien durant el desplegament. A la primavera, Joan Saura va admetre que no hi havia prou agents i, com que fa tres anys que tenen l'autorització del ministeri de l'Interior per fer créixer fins a 18.000 el nombre total d'agents –inicialment havien de ser 15.000–, va anunciar que ampliava la promoció fins a 800. Ara, però, el nou govern ha tret les tisores.

Tot i així, mentre l'atur creix, creixen les vocacions, de manera que el procés de selecció serà més difícil que mai. L'any passat, per a 800 places, s'hi van presentar 11.983 aspirants, un rècord. I aquest any tot indica que se superarà.

stats