TECNOLOGIA
Societat 13/08/2011

La cultura del programari lliure (II)

1 min
La cultura del programari lliure (II)

De programari lliure no en falta, i el tenim a tocar. Al món de l'ofimàtica hi destaca l'OpenOffice, amb el qual podem crear documents amb el seu processador de textos o els fulls de càlcul, editar presentacions o arranjar bases de dades tal com faríem amb el Microsoft Office. Entre els navegadors trobem l'èxit més rotund de l'open source amb Mozilla Firefox i el client de correu Mozilla Thunderbird. Segons StatCounter, Firefox ja supera Internet Explorer en la quota de mercat a Europa. En aquest terreny també sobresurt Google Chrome, que té alguns components de codi obert. Entre els sistemes operatius hi ressalta la figura del pingüí Tux, la cada cop més popular mascota de Linux. Ramon Tomàs

Eina que permet utilitzar el servei de traducció de Google al mòbil: introduir una paraula o un text sencer, i traduir un SMS. També inclou la funció text-to-speech per dictar el text que volem traduir.

Complet visor d'arxius PDF que inclou la possibilitat d'ampliar o reduir el zoom a les pàgines, rotar els documents, veure'ls a pantalla sencera i altres opcions per fer la lectura més còmoda.

stats