SOCIETAT
Societat 10/04/2011

Cursa dels Bombers de rècord

Més de 20.000 persones hi han participat aquest matí pels carrers de Barcelona. Han guanyat l'atleta marroquí Ayad Lamdassem (Bikila), amb un temps de 30:02, i la tarragonina Natalia Rodríguez (CG Tarragona) amb una marca de 35:25

Efe
2 min

BarcelonaL'atleta marroquí nacionalitzat espanyol Ayad Lamdassem (Bikila), amb un temps de 30:02, i la tarragonina Natalia Rodríguez (CG Tarragona) amb una marca de 35:25, s'han imposat en la tretzena edició de la Cursa dels Bombers de Barcelona, que ha batut tots els rècords de participació de la seva història amb 20.441 corredors en la línia de sortida.

La cursa ha estat marcada per l'absència de corredors africans i de la resta de l'Estat. El motiu és que la prova ha estat exclosa del calendari de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) perquè els organitzadors es van negar a lliurar-li la base de dades de tots els corredors inscrits per elaborar el polèmic carnet del corredor.

A més, la baixa d'última hora del corredor madrileny Chema Martínez ha impedit veure una gran lluita al capdavant, al costat de Lamdamssem i Pol Guillén.

La marea groga ha trigat onze minuts a creuar la línia de sortida, inclosa una protesta dels Bombers de Barcelona que han parat davant de la tribuna on hi havia l'alcalde de la ciutat Jordi Hereu.

La forta calor (25ºC) també s'ha fet notar al recorregut. En la carrera masculina el duel ha estat centrat en tres corredors: Ayad Lamdassem, resident a Lleida, medalla de plata en Europeu de cros i actual campió d'Espanya de cros i dels 10.000 metres; el barceloní Pol Guillén i el malagueny Daniel Pérez.

Després d'una sortida lenta, el trio s'ha mantingut igualat fins al pas per l'equador del recorregut (km 5), que ha cobert amb 15:34. Lamdasemm ha efectuat un canvi de ritme al quilòmetre set i ningú no l'ha pogut seguir, ja que Guillén, afectat de flat ha hagut de baixar el ritme i Pérez l'ha superat en la segona posició.

Lamdassem ha vençut amb el seu registre discret de 30:02 (la seva marca personal és de 28:09), superant en 50 segons Pérez (30:52) i en gairebé minut i mig Guillén (31:23).

En categoria femenina, la victòria de la tarragonina Natalia Rodríguez, plusmarquista nacional dels 1.500 i medalla de bronze en la distància en els Europeus de Barcelona, ha estat inapel·lable, encara que el seu registre (35:25) ha estat inferior al que va aconseguir amb el seu quart lloc el 2009 (34:12).

stats