Societat 13/08/2011

La veïna d'Anglesola empresonada per no tapar una piscina il·legal renuncia a pagar la multa "per dignitat"

Un grup de veïns del poble vol ajudar-la però ella aposta per complir la condemna davant l'actitud de l'Ajuntament

Acn
2 min

AnglesolaLa veïna d'Anglesola empresonada per no haver tapat una piscina il·legal en aquesta localitat de l'Urgell vol continuar a la presó, per dignitat humana, encara que un grup de veïns de la població recullin els diners de la indemnització que li permetria sortir en llibertat. Segons fonts properes a l'empresonada, és una mostra d'indignació de Núria Roig pel fet que l'Ajuntament de la població no hagués buscat una solució a la il·legalitat de la piscina mitjançant tràmits urbanístics que salvessin el seu negoci de turisme rural, abans que el jutge ordenés el seu ingrés.

Núria Roig va ingressar a la presó, tal com va ordenar dilluns el jutge, per no haver complert la sentència que l'obligava a tapar la piscina construïda a la seva casa de turisme rural. Com que es va negar a pagar la multa, haurà de passar un any i vuit mesos tancada. Per no cedir davant l'Ajuntament d'Anglesola, Núria Roig fins i tot s'està plantejant donar a una ONG els possibles diners que recaptin el grup d'empresaris i veïns que consideren que Roig és víctima d'una acció de l'equip de govern, que no ha fet res per incorporar al planejament urbanístic la seva casa de turisme rural.

Així ho ha confirmat el regidor a l'oposició, Antoni Vidal, d'Independents per Anglesola-PSC, que ha assegurat que l'empresonada vol reflexionar uns dies a l'espera també dels moviments que facin empresaris i veïns d'Anglesola. Vidal ha lamentat que l'equip de govern d'aquest municipi de l'Urgell "no hagués volgut ajudar a una empresària local que potencia el turisme a la zona" i per tant, "no hagi treballat per solucionar els obstacles administratius que bloquejaven la legalitat de la piscina de poliuretà".

stats