Societat 04/05/2011

El toro d'Osborne de Mallorca llueix ara un missatge amb flors roses i blanques

Quatre dies després que fos repintat de negre, aquest dimecres s'ha despertat amb un aspecte més primaveral

Acn
2 min
El toro d'Osborne de Mallorca amb la seva nova imatge / ACN

Algaida'Ja és primavera a Son Munar' és el que es pot llegir a la figura d'aquest famós toro, que ara també apareix decorat amb flors roses i blanques. Després que aquest dissabte diverses organitzacions de tendència espanyolista com la Fundación Círculo Balear i 'Los Tertulianos del Mesón', acompanyats de dos membres del PP, el pintessin de negre per tapar els colors de la bandera gai que lluïa des del 13 d'abril, aquest dimecres s'ha despertat amb un nou aspecte. Son Munar és la finca on està ubicat i es troba entre les localitats mallorquines d'Algaida i Monturi a la carretera de Manacor. Com en l'altre ocasió, ningú ha reivindicat, per ara, l'autoria dels fets.

El toro d'Osborne de Mallorca ha aparegut en algunes ocasions pintat de siurell i també amb els colors de la bandera gai. En aquesta ocasió, però, i d'acord amb l'estació de l'any actual, ha estat decorat amb flors roses i blanques. Els autors dels fets també hi han escrit un missatge que diu: 'Ja és primavera a Son Munar'.

Feia quatre dies, aquest dissabte passat, que diverses entitats de tall conservador s'havien presentat a la finca algaidina de Son Munar per tornar-li "el seu color original", tal com va dir el portaveu del grup organitzador de l'acte, Isidro Macía. Utilitzaren 10 quilos de pintura negre i van fer una mica de bauxa. Macía també va demanar a "les autoritats competents" que el vigilessin, ja que era un "símbol" protegit pel Congrés dels Diputats des del 1994. El portaveu dels 'Tertulianos del Mesón' recordava que la declaració que aprovà la cambra baixa protegia el toro com a "herència cultural i artística del paisatge cultural espanyol". A l'acte de la repintada hi participaren l'exalcalde popular de Palma, Joan Fageda, i el senador del PP, Joan Huguet. Dos guàrdia civils van vigilar l'acte de dissabte, en el qual també es van vendre banderes d'Espanya a dos i tres euros.

Aquest dimecres, el bou s'ha despertat amb una altra fisonomia. Sembla que els qui pintaren el toro ho feren de nit i de manera ràpida, ja que es veu com la pintura ha regalimat. El propietari de la finca ha manifestat als mitjans de premsa escrita de Balears que els que van pintar el bou dissabte no tenien permís per entrar a la finca, ja que ell només havia autoritzat l'entrada als pintors.

stats