Societat 25/07/2012

El preu de l'aigua puja entre un 2% i un 10% a l'àrea metropolitana de Barcelona

Els usuaris hauran de pagar, de mitjana, entre un eruo i mig i dos euros més després de la pujada de preu

Efe
1 min

BarcelonaEl preu de l'aigua pujarà entre un 2% i un 10% a l'àrea metropolitana de Barcelona, cosa que suposarà un augment mitjà d'entre 1,5 i 2 euros al mes per als usuaris, segons càlculs del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Aquest increment té com a objectiu "adequar el preu de l'aigua al seu cost de captació, potabilització i distribució en alta", cosa que hauria de permetre a l'empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL) "reequilibrar les seves finances", segons recull un comunicat.

Tot i així, la nova tarifa fixada per ATLL –que proveeix aigua a 4,5 milions de persones de Barcelona ciutat i els seus voltants i acumula un deute de més de 660 milions d'euros– no repercutirà de forma directa sobre els consumidors, sinó que seran les empreses subministradores les que hauran de traslladar-la a l'usuari final.

En l'últim any, l'empresa pública ha reduït els costos en un 18% i ha treballat per "refinançar el seu deute", cosa que, segons ATLL, "no ha estat possible" a causa de la situació actual dels mercats.

stats