Societat 21/06/2011

La darrera barca de Banyoles marxa cap a Mallorca

L''Anna' va començar a navegar per l'estany el 1997. El servei també incloïa el lloguer de barques de rem i, per tant, fins que no s'adjudiqui una nova concessió, també quedarà aturat

Agències
1 min
La barca 'Anna', retirada de l'Estany de Banyoles

BarcelonaLa darrera barca per al passeig de turistes per l'estany de Banyoles ha obtingut finalment els permisos per al seu trasllat a Mallorca, després que ahir s'hagués ajornat per segona vegada a causa de problemes burocràtics. El nou propietari de l'embarcació, denominada Anna, Miquel Àngel Bonet, ha explicat que aquesta ja ha sigut carregada per al seu trasllat a Roses, des d'on partirà per mar fins a les illes Balears. Malgrat que l'estany de Banyoles ara no té cap embarcació per al transport de turistes, l'Ajuntament està pendent d'obrir pròximament un concurs per a una nova concessió.

La primera barca ecològica de l'Estat

L'Anna va començar a navegar per l'estany de Banyoles l'any 1997 i va ser la primera barca ecològica que funcionava amb bateries de tot l'Estat. Un any més tard, s'hi va afegir una altra barca del mateix tipus, l'Oca, que va ser protagonista de la tragèdia de l'octubre del 1998, quan va patir un naufragi i va provocar la mort de 21 turistes francesos. Des de llavors, el servei va quedar molt tocat i aquesta segona barca va deixar de funcionar i va ser traslladada a les instal·lacions de l'aeroport de Girona. Des de llavors, l'Anna va continuar fent viatges fins l'any passat, quan el seu propietari i patró es va jubilar. El servei també incloïa el lloguer de barques de rem i, per tant, fins que no s'adjudiqui la llicència, aquest servei també quedarà aturat.

stats