Societat 24/05/2012

Cinc tapes d'autor que es poden degustar aquesta setmana a preus econòmics

Barcelona celebra fins al proper 3 de juny el concurs De Tapes per Barcelona. Diversos restaurants ofereixen tapes d'autor i cervesa a 2,40 euros

Thaïs Gutiérrez
1 min
La tapa de calamar que han preparar al Xop d'Or per aquesta setmana / FERRAR FORNÉ

BarcelonaAquest dijous es dóna el tret de sortida al concurs De Tapes per Barcelona, que enguany arriba a la seva cinquena edició.

Hem seleccionat cinc tapes d'autor que ofereixen cinc dels 41 restaurants que s'han sumat a la iniciativa. L'oferta és una tapa i una cervesa per 2,40 euros, i segons el gremi es pretén dinamitzar un sector molt tocat per la crisi i també la ciutat i la seva gastronomia amb la cultura de les tapes. L'oferta dura fins al 3 de juny i es calcula que se serviran més de 35.000 tapes. Aquesta és la nostra selecció:

El Calamar del Xop: El Xop d'Or, un bar clàssic del Paral·lel, ha ideat per a aquesta setmana una tapa amb un calamarset arrebossat farcit de brandada de bacallà i ceps amb crema de 'piquillo', ceba caramel·litzada, tap de carbassó escaldat i xips de carxofa.

Caneló Emmascarat de Can Xurrades: Aquest establiment del carrer Gran de Gràcia ofereix un caneló de pebrot del 'piquillo' amb cocotxes, botifarró negre i ceba caramel·litzada, amb cruixent de patata i pebrot de Padrón.

Delícia Santa Maria: El Santa Maria del Mar, a davant d'aquesta església al cor del Born, ha ideat una tapa a base de barqueta de bacallà amb escalivada i allioli.

Cruixent de pasta fil·lo farcit amb crema americana: Cebetes, alls, gambes picades, salsa de tomàquet i crema de llet són la base del calamar i el cranc a la tapa que proposa el Chardonnay, al carrer Ample.

Barqueta de filet ibèric i ceps: A la Taverna del Bisbe, a la Catedral, han creat una tapa amb filet de porc ibèric, ceps, ceba confitada i una reducció de formatge de cabra sobre pa.

stats