SUCCESSOS
Societat 12/05/2011

El jutge cita a declarar els mossos imputats per protegir suposats narcotraficants

El magistrat els prendrà declaració els dies 20 i 25 de maig

Redacció
1 min

BARCELONAEl jutge d'Instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha resolt avui citar a declarar els pròxims dies 20 i 25 d'aquest mes el subinspector dels Mossos d'Esquadra, Antoni Salleras, i cinc subordinats més, acusats de protegir suposats narcotraficants que estaven sent investigats.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya informa avui en un comunicat que els citats a declarar són un agent, dos caporals, dos sergents i el subinspector Salleras, si bé no tots els acusats estan imputats pels mateixos delictes.

Entre d'altres, el jutge cita els delictes d'omissió del deure de perseguir delictes, ocultació de documents, revelació de secret, falsedat en document públic, obstrucció a la justícia i encobriment o tràfic d'estupefaents, en relació amb la causa que instrueix arran d'una operació de tràfic de cocaïna en què ja han declarat altres imputats.

El jutge va acordar suspendre la declaració dels sis mossos imputats, prevista per a aquesta setmana, després que el fiscal recorregués l'acte d'imputació davant l'Audiència, sense esperar que prestessin declaració davant el jutjat d'instrucció 1 de Barcelona.

En el recurs, el fiscal del cas, Emilio Sánchez Ulled, va argumentar que no hi ha prou indicis per citar a declarar com a imputats Salleras, cap de la unitat Anticorrupció dels Mossos, i els altres cinc policies.

Ara, el jutge ha resolt tornar a citar els mossos sense esperar la resolució de l'Audiència, "ja que cap de les parts, ni tan sols el fiscal que només havia recorregut la imputació i no la citació a declarar, ha sol·licitat tal suspensió d'aquestes declaracions", s'indica en el comunicat del TSJC.

stats