MEDI AMBIENT
Societat 01/11/2011

Les deixalles electròniques dels països rics contaminen els pobres

Ara
1 min
Les deixalles electròniques  dels països rics contaminen els pobres

Barcelona.Els residus electrònics que es generen als països rics es reciclen als països pobres, on contaminen i posen en perill la salut dels que hi viuen. Ho demostra un cop més un estudi realitzat per la Universitat de les Nacions Unides d'Alemanya en un suburbi d'Accra, capital de Ghana, en el qual hi ha un dipòsit de residus electrònics al costat d'un mercat, una església i un camp de futbol. Els nivells de plom cadmi i altres contaminants eren 50 vegades superiors als nivells que es consideren de risc per a la salut. Les deixalles es cremen sense mesures de seguretat i els nens hi porten residus per guanyar diners.

Els enviaments de les deixalles electròniques (e-deixalles) estan prohibides per acords internacionals però els autors de l'estudi denuncien que empresaris "sense escrúpols" envien molts d'aquests residus a l'Àfrica i l'Àsia en contenidors carregats d'equips nous, dels quals sí que es permet la importació i exportació.

La investigació vol analitzar el problema dels residus electrònics al sud de Ghana, però també evidencia situacions similars a la Xina, l'Índia, el Pakistan, el Vietnam i altres països amb cementiris tecnològics.

stats