Societat 22/03/2012

Uns 30 delegats UGT i CCOO escola concertada es tanquen contra les retallades

Proteten contra la retallada de la bonificació de fidelitat que es donava a partir dels 55 anys

Efe
1 min

BarcelonaUna trentena de delegats sindicals d'UGT i CCOO i docents de l'ensenyament concertat s'han tancat aquesta tarda a la seu dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona per protestar contra la retallada de la bonificació de fidelitat que fins ara s'abonava a partir dels 55 anys.

Joan Puntí, representant d'UGT de Catalunya de l'ensenyament concertat, ha explicat avui a Efe que el departament d'Ensenyament els ha comunicat avui que es deixarà de pagar, després que la consellera, Irene Rigau, "assegurés fa tres setmanes que no seria així".

Davant aquesta retallada i altres, com l'enduriment de l'accés als estadis (antiguitat), els representants dels dos sindicats han apostat per irrompre en els Serveis Territorials, situats al carrer Casp, de Barcelona.

Puntí ha reiterat avui que "la pau social en la concertada s'ha acabat" i que han "aguantat durant quinze anys amb les mateixes plantilles, fent més hores que en la pública".

El premi de fidelitat es concedeix als docents més grans de 55 anys que en els últims quinze han treballat al mateix centre educatiu concertat.

stats