Societat 26/10/2011

El 43% dels serveis funeraris a Barcelona són incineracions

El preu de les cremacions s'incrementarà un 7% a partir del 2012

Maria Ortega
1 min
El cementiri del Poblenou

BarcelonaLes incineracions continuen guanyant terreny entre els serveis funeraris. Fins al mes de setembre, han suposat el 43% dels serveis (es calcula que, en xifres absolutes, es tancarà l'any amb 7.100 incineracions) a Barcelona, cosa que representa un increment de l'1,6% en relació a l'any anterior. Pel que fa a les dades dels últims cinc anys, les incineracions han crescut un 13%, tal i com ha remarcat aquest dimecres Jordi Valmaña, director de Cementiris de Barcelona, que ha explicat que un dels objectius amb què treballen és "capgirar la tendència encara massa estesa d'endur-se les urnes a casa" per evitar que les cendres s'acabin dipositant en espais no adequats i facilitar que les famílies "puguin realitzar el procés de dol". En els últims cinc anys, el percentatge d'urnes que es queden als cementiris ha passat del 20 al 30%.

El preu d'una incineració se situa en aquests moments en 318 euros (sense comptabilitzar l'urna), però la proposta d'ordenances fiscals de l'Ajuntament de Barcelona contempla un increment del 7% (uns 22 euros) de cara al 2012. El preu de les inhumacions s'incrementarà el 3% corresponent a l'IPC.

Cementiris de Barcelona espera, de cara a Tots Sants, una afluència de visites molt similar a la d'anys anteriors: unes 92.000 persones només el dia 1 de novembre, encara que Valmaña remarca que l'afluència de persones creix ja a partir de mitjans d'octubre.

stats