Societat 10/04/2012

Els gais demanen la intervenció del fiscal general per les afirmacions del bisbe Reig

El portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya i president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, també ha demanat "la dimissió immediata del bisbe d'Alcalá i la intervenció de la Santa Seu"

Efe
2 min

BarcelonaEl Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) ha demanat aquest dimarts la intervenció del fiscal general de l'Estat i del Nunci de la Santa Seu a Espanya davant les afirmacions que va fer el bisbe d'Alcalá, Juan Antonio Reig Pla, contra l'homosexualitat.

El prelat va pronunciar l'homilia de divendres Passat Sant, en una missa emesa en directe per La 2, en què va associar l'homosexualitat o l'avortament amb pràctiques que corrompen o destrueixen les persones.

El portaveu del FAGC i president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha demanat "la dimissió immediata del bisbe d'Alcalá, que sigui cridat a consultes pel Nunci de la Santa Seu a Espanya i que intervingui el Fiscal General de l'Estat".

Atemptat contra la convicència

"Les declaracions del bisbe d'Alcalá, en què sense cap escrúpol equipara l'homosexualitat amb la prostitució i les drogues, constitueixen un molt greu atemptat a la convivència democràtica i generen una absoluta alarma social", ha afirmat Rodríguez.

El portaveu del col·lectiu gai de Catalunya ha qüestionat si el bisbe d'Alcalá "s'ha preguntat sobre les conseqüències immediates de la seva apologia a la violència homòfoba en la seguretat de milers d'adolescents? És conscient que l'odi genera agressions i discriminacions?".

Si hagués ofès un polític

Rodríguez ha assegurat que si el bisbe hagués proferit paraules ofensives contra algun polític, en comptes de contra els homosexuals, les seves declaracions ja haurien estat retirades del web de RTVE, i fins i tot s'ha preguntat "si hauria prosseguit la retransmissió".

El portaveu del FAGC ha denunciat el que considera "una greu impunitat que estem suportant en un estat laic, on es pot generar odi sense cap tipus d'intervenció immediata de les autoritats competents".

El contingut de l'homilia que el Bisbe d'Alcalá va pronunciar aquest divendres Sant, en una missa emesa en directe per La 2, serà sotmès a examen demà dimecres pel Consell de RTVE, que podria emetre un comunicat rebutjant-les per ser contràries a la Constitució, segons fonts del consell de RTVE.

stats