Societat 26/08/2011

Detenen un piròman que va provocar quatre incendis a Piera en un mateix dia

L'home també va robar una emissora de comunicacions de l'interior d'un vehicle de les ADF

Redacció
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Igualada han detingut Domènec B.T, de 38 anys i veí d'Hostalets de Pierola (Anoia), com a presumpte autor dels delictes d'incendi forestal i furt. El dilluns 22 d'agost a la tarda al voltant de dos quarts de sis de la tarda es va iniciar un incendi al camí de Can Pujades, al terme municipal de Piera (Anoia) que va cremar 190 metres quadrats de matolls. Més tard, a les set, van aparèixer tres incendis més de forma simultània. Un d'ells va afectar més de 1.000 m2 de matolls, canyes i massa forestal al camí de Can Flequer.

El segon incendi va afectar 850 m2 als plans de Mas Marquet i darrer va cremar 130 m2 al mateix indret. Tots ells dins del terme de Piera. Segons han informat els Mossos, mentre els serveis d'emergència feien les tasques d'extinció dels incendis, aproximadament a les nou del vespre es va produir la sostracció d'una emissora de comunicacions a l'interior d'un vehicle de les ADF. En el moment de la sostracció es va veure per la zona una persona que es desplaçava en ciclomotor d'incendi a incendi i que deia que era membre de Protecció Civil, tot i que no portava cap element distintiu.

Els agents de la Policia Local de Piera van localitzar el presumpte autor de la sostracció de l'emissora al carrer Ricard Canals de Piera. El presumpte lladre, en veure els agents es va comportar de forma estranya i va ocultar un objecte al seient del ciclomotor, segons han informat fonts policials. Els agents van fer les comprovacions pertinents i van localitzar l'emissora sostreta amagada sota el seient.

Davant d'aquests fets els Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Igualada van iniciar una investigació juntament amb el cos d'Agents Rurals. Les tasques d'investigació han permès determinar que els focs havien estat intencionats i que tots ells s'havien iniciat als vorals dels camins.

Els agents van prendre declaracions a testimonis i també als membres dels cossos que havien treballat en l'extinció dels quatre incendis i van determinar que en tots els casos havia aparegut una persona que coincidia amb la descripció del presumpte autor de la sostracció de l'emissora.

Els Mossos han informat que els indicis que es van desprendre de la investigació apuntaven com a autor dels incendis la persona que havia estat localitzada per la Policia Local de Piera i que es trobava detinguda a les dependències de la comissaria d'Igualada. El presumpte piròman, Domènec B.T, va passar a disposició judicial aquest dimecres i ha quedat en llibertat amb càrrecs.

stats