Societat 05/02/2012

Detingut per sostreure il·legalment combustible de les gasolineres amb un sistema de bombeig

Els Mossos d'Esquadra han detingut "in fraganti" un veí de Girona (Gironès) que havia ideat un enginyós sistema dins d'una furgoneta per sostreure milers de litres de gasoil dels dipòsits soterrats de les gasolineres.

Efe
2 min

GironaDurant les últimes setmanes els Mossos havien rebut denúncies dels responsables de diverses gasolineres de Girona i dels seus voltants, que els havien alertat de l'estranya desaparició de milers de litres de gasoil dels seus dipòsits. En algun cas havien detectat que un individu amb la cara i el cap tapats manipulava les càmeres de seguretat i després situava la seva furgoneta a sobre dels dipòsits subterranis de combustible.

La furgoneta, que estava convenientment tapada perquè no es pogués veure el seu interior, portava dins un estudiat sistema de bombeig per extreure el gasoil i un dipòsit amb capacitat per més de mil litres. Al terra del vehicle havia estat practicat a més un forat per on extreia la mànega que introduïa en el dipòsit soterrat per extreure el combustible.

Els investigadors han descobert, de moment, que el sospitós, Jorge M.M., de 48 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, havia actuat a gasolineres del barri de Santa Eugènia, Fornells de la Selva o a la de Vila-roja, on va ser sorprès "in fraganti". Advertits de la sostracció d'aquest combustible altament inflamable, agents dels Mossos de Girona que realitzaven tasques de vigilància es van adonar de la presència habitual d'una furgoneta blava que aparcava en estacions de servei, de nit i quan aquestes gasolineres ja estaven tancades.

Durant la matinada del passat 23 de gener, els agents de la comissaria de Girona van observar que la mateixa furgoneta entrava en una gasolinera i que, com ja havia fet en una altra ocasió, s'estacionava sobre els dipòsits soterrats de combustible. Els agents van identificar l'únic ocupant de la furgoneta i van registrar l'interior del vehicle, on van descobrir un enginyós i treballat sistema de bombes d'extracció, la mànega i un dipòsit amb capacitat per emmagatzemar entre 1.000 i 2.000 litres de líquids.

Malgrat que en aquell moment el dipòsit estava buit, els agents van comprovar que al seu interior hi havia restes de gasoil i van detenir Jorge M.M. com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Posteriorment es van fer càrrec del cas els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC), que van constatar que el detingut era el presumpte autor del robatori de milers de litres de gasoil en almenys cinc estacions de servei.

El detingut va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Girona, que el va deixar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i els agents intenten descobrir en quantes gasolineres podia haver actuat el detingut, on guardava els milers de litres que sostreia cada setmana i si tenia compradors fixos als quals subministrava combustible periòdicament

stats