SUCCESSOS
Societat 15/04/2011

Detinguts dos homes i una dona per falsificar receptes mèdiques

Marta Català
1 min

BARCELONAEls Mossos d'Esquadra han detingut tres persones com a presumptes autores d'un delicte de falsificació i un altre d'usurpació d'estat civil per haver falsejat receptes mèdiques, que venien a 20 euros cadascuna, per aconseguir tranquil·litzants en les farmàcies.

Segons els Mossos, els detinguts són tres veïns de Barcelona, J.E.M., de 48 anys, la seva companya sentimental, I.S.C., de 36 anys i amb antecedents per toxicomania, i el germà d'aquesta F.P.B, de 37 anys, els tres de nacionalitat espanyola.

La investigació es va iniciar quan un farmacèutic del barri de la Guineueta va sospitar de dos homes que havien adquirit medicaments de venda restringida.

Després de verificar que el metge que figurava en les receptes no les havia signat i comprovar que el segell tampoc era vigent, es va localitzar la usuària del número de targeta sanitària, que va resultar ser I.S.C., que havia seguit tractament per toxicomania.

Segons la policia, els tres detinguts sumen diversos antecedents des de 1988 per delictes de falsificació documental i estafa contra la salut pública.

També els consten denúncies per intentar comprar medicaments amb receptes falses el 2009.

La policia ha revelat que les imatges facilitades per l'establiment farmacèutic han estat claus per identificar J.E.M. com a un dels dos homes que havien acudit a buscar els medicaments amb les receptes falsificades i que l'operació contínua oberta, pel que no es descarten noves detencions. EFE

stats