Societat 09/08/2011

Detenen a Suècia tres persones més relacionades amb la mort d'una dona a Ulldecona

Els Mossos ja van detenir al juliol tres persones més relacionades amb aquest cas i ara demanen l'extradició dels tres presumptes delinqüents detinguts diumenge per la policia sueca

Redacció
1 min

BarcelonaLa policia sueca va detenir diumenge tres persones de nacionalitat romanesa a qui es considera, presumptament, autors materials de l'assalt violent a una casa del barri Castell d'Ulldecona en el qual va resultar morta una dona de 71 anys el passat 4 de juliol. Els Mossos van rebre aquest dilluns a la nit a través d'Interpol la confirmació de les detencions, després que la policia sueca interceptés els tres homes i comprovés que estaven en recerca i captura arran un control rutinari de trànsit prop de Ljungby, al sud del país escandinau. Ara es troben detinguts en una caserna policial a Växjö.

Segons fonts de la policia sueca citades per agències internacionals, els detinguts no serien sospitosos d'haver comès cap fet delictiu al país nòrdic. Les diligències del cas han estat trameses per la policia sueca a la unitat de la justícia que s'encarrega dels assumptes internacionals. Els Mossos, per la seva banda, sol·licitaran al jutge que s'encarrega del cas, encara sota secret de sumari, l'extradició dels tres homes.

Pocs dies després de l'assalt, els Mossos van detenir tres persones relacionades amb el cas, empresonades pocs dies després, tot i que no se les considerava les autores materials dels fets. En aquell moment, però, els investigadors van aconseguir identificar la resta de participants en l'assalt i van emetre una ordre internacional de recerca i captura.

L'anunci de les detencions a Suècia arriba un mes després que tinguessin lloc els fets del barri Castell, que van aixecar una gran commoció social a la zona, on es va arribar a convocar una manifestació reclamant seguretat.

stats