Societat 20/09/2011

Per prevenir la diabetis també hem de beure bé

Evitar begudes ensucrades i amb gas ens pot salvar d'acabar diabètics

Redacció
1 min
L'aigua, junt amb les altres begudes no ensucrades, és el millor antídot contra la diabetis

BarcelonaSegons un estudi de la Universitat de Harvard, les persones que eviten les begudes amb sucre tenen un 7% menys de possibilitats de desenvolupar diabetis del tipus 2. L'estudi confirma que, al Regne Unit, 3,8 milions de persones pateixen aquest tipus de diebetis, malgrat que d'aquests n'hi ha un milió que ni tan sols ho saben.

És una malaltia amb la qual es pot conviure si es tracta degudament, però que té conseqüències que poden ser molt greus. Entre d'altres, augmenta el risc d'infart cardíac, afecta la visió i també els nervis.

Un dels professors que ha desenvolupat l'estudi, Frank Hu, afirma que "el consum habitual de begudes gasoses ensucrades provoca clares evidències d'augment del risc de sofrir obesitat, diabetis i, per tant, d'atac de cor".

En aquest sentit, l'estudi revela que les possibilitats de sofrir aquesta malaltia, i els seus efectes col·laterals, disminueixen en bona mesura si elegim unes begudes habituals més saludables. Per exemple, Hu proposa "aigua, te o cafè" sense sucre afegit.

D'altra banda, el president de la conferència internacional del risc cardiometabòlic, Jean-Pierre Despres, ha afegit que "fins fa poc, les begudes ensucrades s'han escapat del tractament negatiu que ha rebut el menjar ràpid", i que aquestes també estan molt relacionades amb l'estil de vida que portem actualment i les malalties que estan en augment. Tot i això, recorda que aquesta situació no pot continuar així tenint en compte els resultats d'aquest estudi fet a Harvard.

stats