Societat 22/02/2012

La direcció i els treballadors de TMB convoquen noves reunions davant la falta d'acord per evitar la vaga

L'empresa ha ofert condicions diferents a metro i bus per regularitzar el conveni

Acn
1 min

BarcelonaLa direcció i els treballadors de TMB s'han convocat per tornar a reunir-se aquesta tarda amb la mediació del departament d'Empresa i Ocupació i no han descartat que les negociacions es prolonguin durant els propers dies i, fins i tot, durant el cap de setmana. La direcció de TMB ha fet propostes diferents als treballadors de metro i bus, en una decisió que els treballadors de la companyia han interpretat com un intent que el comitè d'empresa del suburbà accepti desconvocar la vaga al marge dels conductors d'autobusos. Les negociacions entre la direcció i els dos col·lectius continuaran aquesta tarda per separat, mentre que els treballadors del metro ja han convocat una assemblea per demà dijous.

La direcció de la companyia ha ofert als treballadors del metro que podrien recuperar l'alça de sou del 2,4% que no se'ls va pagar durant el 2011 en pagaments parcials i un període de tres anys: 2012, 2013 i 2014. Els percentatges serien del 0,6% el primer any, del 0,8% el segon i de l'1% el tercer. Per contra, la direcció ha ofert als treballadors del bus que recuperarien aquest increment de sou durant quatre anys –entre 2012 i 2015– a raó d'un 0,6% anual.

Cap dels dos col·lectius ha acceptat, de moment, la proposta de TMB, però tant els representants del metro com els del bus demanen a la direcció un pla de viabilitat per assegurar-se que cobraran aquesta part del salari en el futur.

Tot i això, els representants del comitè d'empresa han valorat que la direcció ha presentat la primera proposta amb "cara i ulls". Han manifestat, però, la "falta de confiança" envers les propostes de la direcció i han reclamat un altre cop el compliment del conveni col·lectiu per part de l'empresa.

stats