Societat 25/01/2012

El director dels Mossos assegura que la seva imputació per les càrregues de plaça Catalunya no influirà en les decisions de futur

Manel Prat no ha acceptat cap pregunta dels mitjans durant la breu compareixença de premsa que ha fet després de declarar davant el jutge

Laura Díaz
2 min
Càrrega de Mossos a la plaça Catalunya/ PERE TORDERA

BarcelonaEl director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, assegura que la seva imputació per les càrregues de plaça Catalunya no influirà en les decisions de futur. Ho ha dit durant la breu compareixença de premsa posterior a la declaració davant el jutge, en què ha afegit: "La ciutadania pot estar tranquil·la, la policia continuarà fent la seva feina".

Els detalls de la declaració de Prat els han donat els advocats de l'acusació particular en una compareixença de premsa posterior. Segons els advocats dels indignats, Prat ha assegurat que l'actuació del cos policial va ser "correcta" i que cap agent es va "extralimitar", motiu pel qual no s'ha tramitat cap expedient sancionador. També ha reconegut que l'ordre de llançar pilotes de goma va ser seva.

Sobre la normativa per fer més visible el número identificador dels agents, Prat ha dit que era un assumpte "qüestionable", malgrat que ha assegurat que s'està estudiant.

El director de la policia catalana també ha explicat que no es van poder avisar els indignats del desmantellament de plaça Catalunya perquè no tenien cap portaveu, i ha assegurat que el conseller d'Interior, Felip Puig, estava al corrent de l'acció de la policia catalana, perquè ell i Puig van estar junts "la majoria de temps".

Manel Prat ha acudit aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia per declarar davant el jutge que investiga el desallotjament del 27 de maig de la plaça de Catalunya, on els Mossos d'Esquadra van carregar contra desenes d'indignats acampats. Prat ha arribat als jutjats acompanyat del secretari general d'Interior, Xavier Gibert, del comissari en cap dels Mossos, Josep Milan, i del comissari portaveu, Joan Miquel Capell. També l'han rebut una quinzena de manifestants vestits amb samarretes amb frases del conseller Felip Puig sobre aquells fets. A les proximitats de la Ciutat Judicial hi ha diverses furgonetes dels antiavalots.

stats