Societat 01/01/2012

El director dels Mossos defensa que l'actuació policial per detenir el manresà mort a l'UCI va ser "impecable"

La família en discrepa i presentarà una denúncia contra la policia

Acn
2 min

BarcelonaEl director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha defensat que els Mossos van actuar correctament en la detenció del noi de Manresa que ha mort a l'UCI aquest diumenge. En declaracions a l'ACN, Prat ha explicat que espera que l'autòpsia del jove "tregui de qualsevol ombra de dubte sobre una actuació policial que considerem que va ser impecable". Tot i això, la policia obrirà d'ofici una investigació interna. De la seva banda, la família té previst denunciar el cos policial per intent d'homicidi, segons ha explicat la parella del difunt a Catalunya Informació. Sergio E.C., de 34 anys, va acabar a la UCI després de ser detingut aquest divendres a la nit a Manresa. Manel Prat ha explicat que el detingut, "una persona molt corpulenta", va oferir resistència quan quatre agents van intentar detenir-lo. De fet, fins i tot va fer-se amb una pistola d'un dels policies i va caler un cinquè agent per poder-lo retenir. "Va ser una actuació complicada. No es pot pensar que hi hagi hagut una mala praxis", ha assegurat Prat. Igual que el detingut, els cinc policies van ser traslladats a l'hospital per contusions i ferides causades per la baralla que es va produir en la detenció, i van ser donats d'alta al cap de poques hores.

Segons la versió policial, Sergio E.C. va començar a patir problemes respiratoris i per això els Mossos van activar una ambulància i li van treure les manilles. El manresà va ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. "Lamentablement", assenyala Prat, l'arrestat ha mort aquest diumenge.

La versió de la parella del detingut, però, és ben diferent. En declaracions a Catalunya Informació, ha assegurat que "ell no es va resistir en cap moment" i que eren 14 els Mossos que van intentar detenir-lo. De fet, ha assegurat que aquest dilluns la família presentarà davant el jutjat una denúncia contra els agents per intent d'homicidi.

Fonts d'Interior han explicat que la seva parella té antecedents per estafa. L'home mort tenia un ampli expedient delictiu i tenia 13 ordres de recerca i arrest. És per això que els Mossos, en veure'l en un semàfor, el van detenir.

stats