Societat 21/06/2012

El director de l'aeroport de Castelló: "És un aeroport que està buit, com el Museu del Louvre a la nit"

Un reportatge de la cadena France 2 destaca el cost de la infraestructura, que mai no ha arribat a obrir les portes

Ara
1 min

BarcelonaLa cadena televisiva francesa France 2 ha dedicat un reportatge a l'aeroport de Castelló, que es va inaugurar fa un any però continua buit i encara no ha començat a funcionar.

"Hi ha portes automàtiques, hi ha de tot: els cartells, la senyalització, els ascensors...", diu la veu en off. "Però en un gran silenci", afegeix. En una entrevista amb Juan García Salas, el director de l'aeroport –que guia els reporters per la infraestructura–, un dels periodistes pregunta: "És un aeroport fantasma?" "No, és un aeroport que està buit, actualment. Com, potser, el Museu del Louvre a la nit", etziba Salas com a resposta.

El reportatge destaca que l'aeroport es va inaugurar fa un any i mai no ha obert les seves portes, així com el cost que va tenir: 150 milions d'euros.

Els reporters es troben, també, amb Carlos Fabra, l'home al darrere d'aquest projecte –una escultura amb el bust del qual s'està construint a les portes de l'aeroport–. "És idea seva i, sembla, en té moltes", diu la veu en off, i tot seguit Fabra presumeix de la Cambra de Comerç que també ha construït ell i "és la més important d'Espanya". Sobre l'aeroport, Fabra afirma: "Crec que és una infraestructura absolutament necessària i, si avui hagués de prendre la mateixa decisió, el tornaria a fer".

stats