BENESTAR SOCIAL
Societat 20/05/2012

Qui es farà càrrec del meu fill quan jo no hi sigui?

Avui, gran part dels discapacitats intel·lectuals adults es troben en centres residencials. Però els experts apunten que el model assistencial canviarà i aquest col·lectiu ha de romandre en el seu entorn

Daniel Romaní
1 min
PENSANT EN EL FUTUR Per al Guillem i la Pilar el seu fill és el centre de les seves vides. Han decidit que una entitat es faci càrrec de la tutela quan ells no hi siguin.

Barcelona“No, no!... Ja hi vaig sol”, diu en Guillem als seus pares cada vegada que li suggereixen d’acompanyar-lo a la piscina. En Guillem té 34 anys i tot i tenir síndrome de Down, amb una discapacitat del 75%, gaudeix d’una certa autonomia.

Els seus pares, la Pilar i en Guillem, van decidir pretutelar el seu fill per una entitat, que se’n farà càrrec quan ells faltin. “Nosaltres ens fem grans. Els nostres amics ja són grans com nosaltres, i no se’n podran fer càrrec el dia que no hi siguem”, diu la Pilar.

Les entitats socials es manifesten aquest diumenge al Passeig Lluís Companys de Barcelona contra les retallades de l’Estat dels fons destinats a la inserció laboral. Denuncien que la tisorada prevista de 256 milions d'euros en polítiques actives d'ocupació deixaran miler de discapacitats sense feina.

Pots llegir-ho a l'ARA PREMIUM

stats