Societat 10/12/2011

Dissidents d'Al-Qaida reivindiquen el segrest de tres cooperants al Sàhara

Un mallorquí, una madrilenya i una italiana van ser raptats el 23 d'octubre a Tindouf

Ara
1 min
Els segrestadors van protagonitzar una fugida a trets

BarcelonaUn grup dissident d'Al-Qaida al Magrib Islàmic ha reivindicat aquest dissabte el segrest de tres cooperants a un dels campament de refugiats saharauis de Tindouf (Argèlia). "Som el grup Val Jihad Fi Garbi Afriqqiia, a l'oest de l'Àfrica. Reivindiquem l'operació que es va produir el 23 d'octubre a Tindouf en què dos residents espanyols van ser segrestats, així com un resident italià", han dit en un missatge d'àudio i de text enviat al corresponsal de l'agència France Presse a Bamako (Mali).

El mallorquí Enric Gonyalons, la madrilenya Ainhoa Fernández i la italiana Rossella Urru van ser segrestats la nit del 22 al 23 d'octubre, en la primera acció d'aquest tipus que es produïa en els 36 anys d'història dels campaments de refugiats saharauis. Gonyalons, que es va desplaçar a Algèria el setembre del 2010 per coordinar un projecte humanitari de repartiment d'aliments, va patir ferides lleus durant el segrest. Els captors van protagonitzar una fugida a trets, disparant contra els qui miraven d'impedir l'acció.

Dimecres Al-Qaida al Magrib Islàmic va negar "qualsevol responsabilitat en el segrest dels europeus al campament de Tindouf". En canvi, va admetre l'autoria del segrest de cinc persones a finals de novembre al nord de Mali. Uns dies enrere, la policia mauritana va detenir els pressumptes autors materials del segrest de Tindouf. Es tracta de dos joves, de 29 i 32 anys, que van ser arrestats mentre dormien en un hotel de Nouadhibou.

stats