Societat 02/10/2011

Diumenge esplèndid

Avui amb prou feines veurem núvols al cel i al migdia es farà imprescindible la màniga curta arreu del país

Marc Candela
2 min

BarcelonaAvui gaudirem d'un diumenge esplèndid, amb cel absolutament ras a pràcticament tot el país i només alguns intervals de núvols fins a mig matí cap al Montsià o el Baix Ebre.

Independentment, el dia també s'ha aixecat amb bancs de boira, intensos però poc persistents, a la Plana de Vic, la conca d'Òdena, la vall de l'Ebre o el Pla de Bages.

També passaran el diumenge amb moltes hores de cel clar al País Valencià i a les Illes. Només cap a les Pitïuses, la Safor o la Marina Alta es mantindrà unes hores més el temps insegur i variable i fins al migdia encara s'hi podrà escapar algun xàfec curt.

Cel clar que vindrà acompanyat d'un marcat contrast de temperatures entre el dia i la nit. Això farà que en poc més de tres hores passem de la tardor a l'estiu: fa ben poca estona els termòmetres encara rondaven per sota els 5 graus a les valls del Pirineu i per sota els 15 a la costa Brava però al migdia en notarem un o dos més que ahir i la màniga curta es farà imprescindible arreu del país.

I els últims mapes confirmen que aquesta llei de temps es mantindrà quatre dies més i fins dijous continuarem parlant de cel serè i d'ambient gairebé estiuenc durant les hores centrals del dia. Serà de cara a divendres que una clara entrada de vent de nord farà baixar de forma sobtada els termòmetres i ens farà encetar el proper cap de setmana amb temperatures més normals per l'època.

En tot cas, res no fa pensar que aquesta normalització del mercuri es consolidi ni que vagi acompanyada de pluges més o menys generalitzades.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats