Societat 10/07/2011

El drama migratori d'en Marco i la seva mare tornarà en carn i ossos

La nova adaptació, encarregada a la productora Bambú, tindrà una ambientació actual i no comptarà amb la presència del mico Amedio. L'obra de l'escriptor De Amicis denuncia el drama migratori.

Ramon Tomàs
2 min
Marco serà el protagonista en solitari d'aquesta adaptació en què no està previst que aparegui el mico Amedio.

Barcelona.Per falta d'idees o per un sentiment de nostàlgia ben calculat que arrossegui l'audiència -o totes dues coses alhora-, el nen Marco tornarà a emprendre el viatge dels Apenins als Andes a la recerca de la seva mare. Aquesta vegada, però, ho farà en carn i ossos i l'aventura no s'eternitzarà: es resoldrà en els tres capítols que prepara Antena 3 per a la seva estrena en prime time al Nadal. Així ho va anunciar el director general de la cadena, Ja vier Bardají, tot i que el projecte encara està obert i molt verd. Falta fer el càsting per escollir l'actor que donarà vida al genovès i els altres nens emigrants que aquest cop l'acompanyaran en la seva odissea.

La sèrie saltarà en el temps i tindrà l'actualitat com a referent. Si no es fa marxa enrere, hi haurà més canvis, i més traumàtics, per als seguidors fidels, ja que sembla descartada la presència del mico Amedio. Per tant, també s'haurà de reescriure l'inici de la popular cançó. Bambú, la productora de les sèries Hispania i Gran Hotel , serà l'encarregada de donar forma a la gran aposta nadalenca del canal del grup Planeta. La història que va deixar empremta en diverses generacions narrava les aventures d'en Marco, un nen que després de no rebre notícies de la seva mare -emigrada feia un any a l'Argentina-, decideix emprendre un viatge desesperat ple de revessos i espurnes d'esperança.

La recuperació del clàssic infantil coincideix amb una crisi que, per culpa de la falta d'oportunitats laborals, està forçant molts joves a emigrar. Un rerefons semblant al que l'escriptor Edmondo de Amicis va retratar al text que va inspirar la sèrie animada original. L'autor del breu relat inclòs al llibre Corazón denunciava el drama italià de finals del segle XIX, quan la crisi va obligar a emigrar a l'Amèrica del Sud o al nord industrialitzat d'Itàlia molts ciutadans i fins i tot pobles sencers. Ara Antena 3 ha decidit rescatar aquest drama migratori sua vitzat i entendrit per la figura d'en Marco, i, a més, l'actualitzarà amb personatges reals.

stats