SOCIETAT
Societat 29/01/2012

Desmantellat al Poble-sec un 'supermercat' de droga per a turistes

Les queixes dels veïns permeten a la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra trobar haixix, cocaïna, èxtasi, heroïna i marihuana en un pis del barri, punt de subministrament per a petits traficants

Acn
2 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han desarticulat al barri del Poble-sec un pis on es guardaven diverses quantitats de diferents drogues per distribuir-les entre petits traficants i turistes. El pis servia de supermercat de la droga, ja que hi anaven tant consumidors com petits camells que distribuïen les substàncies bàsicament entre turistes que captaven pel carrer, a les zones més turístiques de la ciutat, amb l'ajuda de llauners. En el registre del pis hi va participar la unitat canina de la Guàrdia Urbana, que va descobrir droga amagada al terrat de l'edifici. L'operació es va iniciar el diumenge de la setmana passada, 22 de gener, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va ser informada per veïns de la zona que en un pis del carrer Blesa s'hi venia droga. Diversos agents de paisà van muntar un dispositiu de vigilància a diversos punts del barri i a l'interior de l'immoble. D'aquesta manera es van detenir tres ciutadans de nacionalitat pakistanesa, de 26 a 32 anys, amb dosis de cocaïna, heroïna, èxtasi marihuana i centenars d'euros en efectiu i moneda fraccionada.

Davant les evidències, la Guàrdia Urbana va posar el cas en coneixement dels Mossos, que van sol·licitar una ordre judicial per entrar al domicili. Quan el jutjat de guàrdia la va autoritzar, agents dels dos cossos van registrar el domicili. Els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. L'intendent portaveu de la Urbana, Carles Reyner, i l'inspector en cap dels Mossos de Sants-Montjuïc, Jordi Garcia, s'han mostrat satisfets de la col·laboració entre els dos cossos i han destacat la importància de la informació facilitada pels veïns.

stats