CANVIS SOCIALS
Societat 11/03/2012

Les edats es tornen líquides

Adolescents que volen ser adults, joves amb síndrome de Peter Pan i vells actius. Les edats ja no tenen fronteres

Andrés Aznar Siguán
1 min
Les edats es tornen Líquides

BarcelonaSón les vuit del vespre d'un divendres qualsevol i pels voltants de l'estació de metro de Marina, a Barcelona, corren grups d'adolescents que deambulen amb emoció del bar a la discoteca i de la discoteca al bar. Alguns, malgrat no tenir edat per consumir alcohol, porten una bona borratxera a sobre.

Els adolescents cada cop assumeixen abans rols que la societat, almenys des de la perspectiva legal, considera propis de persones majors d'edat. No és cap casualitat que els anomenats 'tweens', nens de 8 a 12 anys, siguin una categoria de consumidors que els publicistes situen entre els seus objectius.

Les edats ja no són compartiments hermètics sinó que s'estiren i es contrauen en funció d'una sèrie de condicionants. "L'adolescència comença abans i s'acaba més tard, la vellesa també es perllonga en el temps", explica Rosa Solé, catedràtica de psicologia evolutiva. Tant en el cas de la joventut com en el de la vellesa, la modificació dels rols socials demanen una revisió constant de les polítiques dirigides específicament a aquests grups.

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats