EDUCACIÓ
Societat 29/02/2012

Els estudiants bloquegen amb cadenes un dels tres campus de la UdG

Més de mig miler d'estudiants recorren tots els campus per demanar la dimissió de la rectora i en favor de l'ensenyament públic

Agències
1 min

GironaUna trentena d'estudiants han bloquejat amb cadenes les portes d'accés a les facultats d'un dels tres campus de la Universitat de Girona (UdG), el del Barri Vell, en el qual no s'han fet classes durant tota la jornada de vaga d'aquest dimecres. Segons ha informat la UdG, els alumnes han passat la nit a l'interior de la Facultat de Lletres i Turisme, una de les que estaven bloquejades aquest matí, juntament amb la d'Educació i Psicologia.

Els responsables de la direcció del centre asseguren que han intentat dialogar amb els vaguistes durant dues hores per aconseguir que "respectessin" el dret d'accés als centres de la comunitat universitària. El rectorat de la UdG manté, a través d'un comunicat, la postura de no actuar per la força, i espera reobrir aquests dos edificis en les pròximes hores.

Paral·lelament, més de mig miler d'estudiants s'han manifestat durant més de dues hores per tots els campus universitaris de Girona. La protesta, que s'ha fet sense incidents, ha començat a les portes del rectorat, al Barri Vell, on s'han sentit els primers crits en contra de la rectora, Anna Maria Geli. Malgrat que a la protesta també estaven cridats treballadors i professors dels centres universitaris, la gran majoria dels manifestants han estat estudiants. La marxa ha seguit pel centre de Girona fins arribar a la Facultat de Medicina i Infermeria, a Emili Grahit, on els estudiants han entrat per aturar les classes. Tant aquí com a les facultats del campus de Montilivi, els manifestants s'han trobat les aules buides.

stats