SOCIETAT
Societat 03/02/2012

Un total de 120 centres escolars no fan classe per la neu

Ensenyament ha xifrat en 38.000 els alumnes que avui no han anat a escola, un 3% del total

Ara
1 min

BarcelonaEn total són 120 les escoles i instituts que no han obert portes aquest divendres al matí a causa de la neu, segons ha confirmat el departament d'Ensenyament. Bona part (61) són centres de les comarques gironines, la majoria de la Selva i el Baix Empordà.

Però també al Maresme i al Vallès Oriental hi ha 41 centres tancats; a Tarragona, 10; a la Catalunya Central, dos; al Baix Llobregat, un, i a la ciutat de Barcelona, quatre. Així, dels 4.000 centres del sistema públic, han tancat portes un total de 120.

D'acord amb questes dades, es calcula que avui no estan fent classe 38.000 escolars, un 3% de l'1,2 milions d'alumnes catalans.

El conseller d'Interior, Felip Puig, va explicar que, tot i que Protecció Civil només havia suspès el transport escolar interurbà en algunes comarques, però havia recomanat obrir els centres, alguns ajuntaments han decidit, "amb tota la potestat", ordenar el tancament de les seves escoles i instituts pel temporal.

Les comarques sense transport escolar són l'Alt i el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Selva marítima, el Maresme, el Vallès Occidental i l'Oriental, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Bages, Osona i la Segarra.

Situació a Barcelona ciutat

La sala conjunta del Centre de Coordinació d'Emergències de Barcelona ha decidit a les 6.00 h que s'obrissin amb normalitat totes les escoles de la capital catalana i només quatre centres han decidit tancar. S'ha pres aquesta decisió perquè fins a aquella hora no hi ha hagut precipitacions que poguessin dificultar l'accés dels ciutadans als centres, segons expressen en un comunicat.

Amb tot, sí que es mantindrà suspès el transport escolar interurbà, que en el cas de Barcelona afecta bàsicament a les escoles d'educació especial.

stats