Societat 03/08/2012

El govern espanyol aprova la reforma d'Educació per la Ciutadania per suprimir-ne "l'adoctrinament ideològic"

Culmina un canvi que ha portat cua i que Rigau va denunciar que "associa el nacionalisme al terme excloent"

Acn
2 min

MadridEl Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la modificació de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania -a primària i a secundària- amb vista al curs vinent. És una modificació que el ministre Wert va anunciar a principis d'any i que ha portat cua, ja que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es va oposar al canvi perquè el nou temari "associa el nacionalisme al terme excloent" i el situa "al costat del terrorisme", va assegurar.

El govern espanyol afirma que l'objectiu de la modificació és "suprimir les qüestions controvertides i susceptibles a caure en l'adoctrinament ideològic". La nova assignatura se centrarà en la Declaració Universal dels Drets Humans i la Constitució espanyola. Segons l'executiu de Rajoy, l'assignatura "ha estat un tema de conflicte des del seu origen, perquè un sector important de la població espanyola entenia que el seu contingut atemptava contra certs principis constitucionals".

El govern espanyol "defensa el respecte a la llibertat d'ensenyança i, consegüentment, el dret dels pares a educar els seus fills conforme les seves conviccions filosòfiques, religioses o morals (article 27 de la Constitució)", afirma l'executiu en un comunicat.

A finals de maig, Rigau es va oposar a l'enfocament dels nacionalismes de la nova assignatura. "L'enfocament que va fer el ministre Wert en aquest document obvia el fet que Espanya s'estructura en nacionalitats i regions, no parla de nacionalitats i en canvi parla del nacionalisme excloent com un dels mals del món actual", va assegurar Rigau.

El nou decret ha estat durament criticat al llarg dels últims mesos per les forces d'esquerra per l'eliminació que s'ha fet de les referències a l'homosexualitat i, en concret, al rebuig a la homofòbia.

A principis d'any Wert ja va anunciar que la nova assignatura es centraria en "proporcionar als alumnes el coneixement de la Constitució com a norma suprema que regeix la nostra convivència, la comprensió dels seus valors, de les regles del joc i de les institucions que formen una societat pluralista".

stats