Societat 22/11/2011

Risc d'aiguats encara a l'Ebre

Avui les pluges podran acumular més de 100 litres al sud i continuaran amb menys intensitat a les comarques de Girona

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Durant la nit les pluges han anat clarament a menys i avui serà un dia insegur i sense grans precipitacions a la majoria de comarques. Hi ha excepcions importants però, perquè a les comrques de Girona, on més hi ha plogut durant els darreres hores encara hi aniran caient xàfecs durant tot el dia, molt menys importants, això sí, que els d'ahir. On les pluges avui seran encara molt intenses serà a les terres de l'Ebre, aquí els aiguats poden durar tot el dia i tornar a acumular més de 100 litres en 24 hores, un risc que es pot fer extensiu a moltes comarques del País Valencià. A les Illes els xàfecs afectaran especialment les Pitiüses.

Des d'ahir i fins a les 8 del matí els registres més importants segons dades dels pluviòmetres de Meteocat són: Espolla 85 l/m2, Malgrat de Mar 77, Olot 70, Molló 66, Banyoles 62, Girona 59. Alguns pobles de l'Alt Empordà n'hauran arribat a acumular més de 100 degut a l'aiguat sobtat i molt intens d'ahir al matí.

Avui el vent i l'estat de la mar també seran molt protagonistes. A la costa bufarà de gregal amb ratxes de més de 50 km/h i aixecarà onades que poden superar els 3 metres. Cal extremar també les precaucions en aquest sentit, ja que tot fa pensar que serà el temporal marítim més important des que va començar la tardor. Meteocat manté actius diversos avisos de situació de risc, tant per intensitat i acumulació de pluja, com per estat de la mar.

Demà torna l'anticicló

La d'avui serà l'última d'aquesta seqüència de borrasques que ens ha anat afectant des de finals d'octubre. Demà arribarà l'anticicló, la resta de la setmana predominarà el temps estable i assolellat amb temperatures molt suaus als migdies. Els mapes del temps de llarg abast fan pensar que el còmput de pluges del novembre es tancarà amb els ruixats d'avui.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo

stats