Societat 01/12/2011

Bon temps i més fred per començar el pont

Al Pirineu hi nevarà ben poc, però les temperatures baixaran clarament a alta muntanya i les estacions d'esquí podran fer neu

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl vuitè dia de boira consecutiu a Lleida podria ser ja l'últim: demà, el pas d'un front no especialment actiu servirà per aixecar-la i perquè durant el cap de setmana hi hagi més estones de sol a Ponent. En general avui farà sol i les temperatures fins i tot seran més altes a la costa degut al vent de garbí. Demà arriba un front que ha anat perdent força en els mapes del temps, i tot i que a la tarda cauran algunes gotes a l'Ebre i nevarà dèbilment al Pirineu de Lleida, en general no farà ploure. Això sí, canviarà l'ambient i farà baixar les temperatures ben bé 3 o 4 graus a la majoria d'indrets.

El termòmetre farà pujades i baixades durant la primera part del pont, el fred no arribarà decidit i entre diumenge i dilluns els migdies tornaran a ser molt suaus a la costa. La primera part del pont apunta que farà bon temps, i només el pas d'un front dilluns faria augmentar els núvols al Pirineu i deixaria xàfecs puntuals a la costa central.

La segona part del pont començaria amb més fred, però és massa aviat per dir-ne coses concretes. El més probable a hores d'ara és que continuïn passant fronts poc actius, per tant, que no plogui ni nevi, i que les temperatures vagin fent lleugeres pujades i baixades. Això caldrà anar-ho confirmant.

Es podrà esquiar?

D'entrada, el front de demà no sembla que hagi d'aportar gaire neu natural al Pirineu, en deixarà poca i només al sector més occidental. La bona notícia, però, és que es trencarà la inversió tèrmica, i que, per tant, les temperatures baixaran clarament i es normalitzaran a alta muntanya. La setmana del pont tindrà més d'un dia amb condicions de fred suficients per fer funcionar els canons, de manera que a mesura que avanci la setmana la situació de les pistes és força segur que millorarà.

A www.ara.cat/meteo ja hi trobareu la previsió per a tota la primera part del pont actualitzada amb els mapes d'avui.

stats