Societat 17/04/2012

Matí de ple hivern, però migdia de primavera

Aquesta nit ha glaçat a diverses comarques interiors i el termòmetre ha caigut fins als -5 graus a algunes valls del Pirineu. El migdia, en canvi, serà més càlid

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Ha tornat l'hivern, aquest matí s'han registrat les temperatures més baixes del mes i algunes mínimes són força excepcionals per l'època. Destaquen: Das -5, Sant Pau de Segúries -5, Prades -3, el Pont de Suert -3, Roda de Ter -2, Olot -2, Girona 2 (a les afores -2), Lleida 1. A les cotes altes el Pirineu s'ha baixat dels -10 graus. L'observador de Tavèrnoles (@meteotavernoles) ens comentava aquest matí que des de 1998 que recull dades mai havia glaçat tan tard, l'anterior dada negativa tardana datava del 10 d'abril del 2004.

Aquest migdia, però, farà força calor i sobrarà la jaqueta a moltes comarques, les temperatures s'acostaran als 20 graus, i l'ambient serà bastant més càlid que ahir. Durant la matinada el vent encara ha bufat amb cops de més de 100 km/h a l'Alt Empordà, però està perdent força, aviat la tramuntana deixarà de bufar.

Demà començarà una nova sèrie de dies insegurs que no queda clar quan s'acabarà. Aquest dimecres augmentaran els núvols, però només cauran ruixats poca estona a la Catalunya Central i a diverses comarques de Girona i de Barcelona. Dijous plourà amb més ganes i a més indrets, però sempre de forma irregular. El cap de setmana podria continuar el temps insegur i poc càlid.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per als pròxims dies, inclòs el cap de setmana.

stats