Societat 18/04/2012

Torna el temps insegur i canviant

Avui el dia serà mig ennuvolat i a la tarda cauran ruixats al Pirineu, a la Catalunya Central i a les comarques de Girona. Demà el paraigua farà falta a més indrets

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Un petit front ens ha creuat durant la matinada i ha deixat els primers ruixats a diversos indrets, però els xàfecs seran escassos i no afectaran totes les comarques. El matí serà bastant ennuvolat a les comarques de Girona, sobretot a la costa, però en general hi haurà estones de sol. A la tarda cauran més xàfecs de poca estona, sobretot al Pirineu i a les comarques de Girona i de Barcelona, però tot fa pensar que seran escassos i de poca importància. El vent s'anirà deixant sentir sobretot a l'Ebre i a Ponent, amb cops de puntualment poden superar els 50 km/h.

Encetem avui una nova tongada de dies variables. Demà els ruixats de poca estona descarregaran a més comarques i a la tarda seran localment forts. Com avui, seran més probables al Pirineu i a les comarques de Girona i de Barcelona que no pas al sud o a Ponent, on el vent continuarà bufant amb ratxes moderades. Demà els ruixats puntuals també afectaran les Illes. Divendres el temps millorarà i pujaran les temperatures, i dissabte, tot i ser un dia mig ennuvolat en algunes comarques, passarà també sense pluja a molts indrets. El temps, però, podria tornar a embolicar-se diumenge, amb una nova tongada de ruixats que afectaria moltes comarques interiors, prelitorals i de muntanya, sobretot a la tarda. Per ara, els pronòstics tampoc són gaire bons per a Sant Jordi, que amb els mapes d'avui seria un dia de ruixats irregulars a molts indrets. Aquest, però, encara és un pronòstic poc sòlid que caldrà anar actualitzant. Durant la segona part de la setmana, les temperatures seran més altes, amb migdies de més de 20 graus a diverses comarques, sobretot al sud i a Ponent.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats